Chokladkaka 3 i 1 – brownie, cheesecake & cookie

3in1 choklad bakalite.se 2Choklad.

Skulle egentligen kunna sluta där men det gör jag uppenbarligen inte.

Det här är tre bakverk i ett, tidigare har jag gjort en julvariant och en ljus. Alla tre supergoda med sina olika texturer och smaker.

Det är inte svårt att baka den här men det tar ju lite tid eftersom du ska göra tre olika kakor. Det är dock värt det.

Fika den som den är eller med bär, frukt eller vispad grädde.

3 in 1 chokladbakelse
20-40 bitar

Chocolate chip cookie:
175 g smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 st ägg
4 dl mjöl
½ dl kakao
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
75 g choklad, ljus

Brownie:
175 g smör
100 g choklad, mörk
1½ dl farinsocker
1 dl strösocker
1½ dl kakao
1½ dl mjöl
2 tsk frystorkat kaffe (ex espressopulver)
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 st ägg

Cheesecake:
100 g choklad, ljus
300 g färskost
½ dl socker
1 msk vetemjöl
2 st ägg

Instruktioner:
1. Ta fram smör, ägg och färskost så att de blir rumstempererade.
2. Smält den ljusa chokladen till cheesecaken och låt svalna.
3. Klä en ugnsform, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.

Kakdeg:
4. Grovhacka chokladen eller använd chokladknappar.
5. Vispa mjukt smör och socker krämigt.
6. Tillsätt ägg och vispa slätt.
7. Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver, tillsätt och blanda till en deg.
8. Tryck ut kakdegen jämnt och ställ formen i kylen medan du gör brownielagret.
9. Sätt ugnen på 175 grader.

Brownie:
10. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med smöret. Låt svalna något.
11. Blanda kakao, mjöl, kaffepulver, bakpulver och salt.
12. Vispa socker och ägg slätt.
13. Tillsätt de torra ingredienserna och rör slätt.
14. Tillsätt chokladsmöret och blanda samman.
15. Häll smeten ovanpå kakdegen och bred ut jämnt, ställ formen i kylen medan du gör cheesecakefyllningen.

Cheesecake:
16. Vispa ihop rumstempererad färskost, socker och mjöl.
17. Tillsätt ägg och vispa slätt.
18. Tillsätt den smälta chokladen och vispa slätt.
19. Häll smeten ovanpå brownien och bred ut jämnt.
20. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-35 minuter, eller tills kanterna stannat och mitten av kakan är lite rörlig.
21. Låt svalna helt och ställ sedan i kylen, gärna över natten.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x