Nu har jag bestämt mig för att kalla de här ”…kärt barn med många namn…” för Mockamums. För jag vill säga Mockarutor men få fattar så jag lägger alltid till ”ja du vet, Kärleksmums eller Snoddas blablabla”. Nu blir det Mockamums.
Det här är min variant med extra tjockt lager glasyr pga uppenbara skäl. Du kan halvera mängden glasyr, det räcker egentligen.
Det är också en liten del farinsocker i kakan för att få lite mer kolasmak, det går att byta ut till vanligt strö.
Jag gillar en ganska kraftig kakaosmak på både kaka och glasyr, det är ju inte för alla så välj den lägre mängden kakao om du vill ha lite mildare smak. På samma sätt gillar jag kontrasten den något smuliga kakan ger mot glasyren men om du föredrar en riktigt krämig kaka så har du recept på det här: Kärleksmjölkfudgebrownies.Mockamums
16-24 bitar
200 g smör
1½ dl mjölk
3 st ägg
2½ dl strösocker
1 dl farinsocker (alt strösocker)
4 dl vetemjöl
1-1½ dl kakao
2½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Glasyr:
100 g smör
½ dl kaffe, kallt
6 dl florsocker
1-1½ dl kakao
Topping:
1 dl kokosflingor eller kokoschips
Instruktioner:
Kaka:
1. Sätt ugnen på 175 grader, klä en ugnsform (ca 20 x 30 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och blanda med mjölk.
3. Vispa samman ägg och socker, tillsätt smöret.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ner i smeten.
5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter eller tills kakan stannat helt och en provsticka kommer ut torr.
6. Låt kakan svalna i formen.
Topping:
7. Smält smöret till glasyren och vispa ihop alla ingredienser till en slät glasyr. Tillsätt eventuellt mer florsocker om den blir för rinnande eller mer kaffe om den blir för tjock.
Montering:
8. Använd handtaget av en slickepott eller liknande och gör gropar i kakan med jämna mellanrum där glasyren sedan får rinna ner (och garantera en saftig kaka).
9. Bred glasyren över kakan, se till att det kommer ner i groparna. Strö över kokos och ställ i kylen att stelna.
10. Lyft ur kakan ur formen med hjälp av pappret, jämna till kanterna med en kniv och skär sedan i önskade bitar.
Enkelt & gott!
Word, sister! I Finland säger vi Mockarutor (finska Mokkapalat), tror inte att många ens vet vad Kärleksmums är, än Mindre Snoddas…
men, men, SÅ goda, nu känner jag att jag måste baka ikväll 🙂
Härligt! Vi tycker likadant. 😊
Så kul att du blir sugen på att baka, hoppas du gillar min version! ☕
//Y