Reklamsamarbete med Triumfglass. Höstens nyhet Cookies & Cream från Triumfglass är verkligen är svinn-god.
Glassfabriken i Sävedalen har gått samman med ett lokalt bageri och tar tillvara på kakkross som annars skulle slängas.
Kakkross = Cookies & Cream = grädde från Falköpings mejeri. Svinn-gott!
Till den här svinn-goda glassen tycker jag att du ska baka de här kakorna och göra egna sandwichglassar. De är precis lagom mjuka, har rejäl kakaosmak och matchar Cookies & cream perfekt.Ett tips att göra de här glasskakorna och servera på nästa barnkalas. Jag gillar verkligen att ha fika och dessert redo i styckformat. Snabbt att servera, minimalt med disk.
De här kakorna går utmärkt att frysas, både före som efter att du fyllt dem med glass. Och ett litet extratips, vad tror du om att fylla hälften av kakorna med Pepparlakrits?
Sandwichkakor
16 st (8 dubbla)
100 g smör
1½ dl socker
1 st ägg
1 tsk vaniljsocker
½ krm salt
1½ dl vetemjöl
1 dl kakao
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 200 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Vispa rumstempererat smör och socker med elvisp tills det är krämigt.
3. Tillsätt ägg, vaniljsocker och salt. Vispa samman.
4. Blanda mjöl och kakao och vänd ner i smeten.
5. Forma 16 lika stora bollar, lägg glest på plåtarna och platta till.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna sjunkit ut och fått lite färg runt kanterna.
7. Låt svalna helt på plåten.
Montering:
8. Skopa upp glass och lägg på ovanpå en kaka, toppa med en till kaka och tryck försiktigt ihop.Enkelt & gott!