Kärleksmums, eller Mockarutor som jag kallar dem, ska ju vara lite smuliga och ge en kotrast till glasyren. Om du vill ha en annan typ av botten så har du här en kaka som är garanterat krämig och saftig, nästan som glasyren. Så gott!
Mitt recept på Mjölkchokladfudgebrownies är en favorit, det kan toppas och varieras hur mycket som helst och fick bli botten även här. Garanterat saftig som sagt.
Dubbel sats mockaglasyr, för att, eh, det är gott. Den här kakan passar bra att skära i lite mindre storlek men du gör som du vill.
In i köket nu!Mjölkchokladfudgebrownie med mockaglasyr
Brownie:
150 g smör
200 g choklad, ljus
2 st ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
½ dl kakao
Glasyr:
100 g smör
½ dl kaffe
6 dl florsocker
1½ dl kakao
Topping:
½ dl kokosflingor
Instruktioner:
Kaka:
1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Smält smöret och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm. Låt svalna något.
3. Sätt ugnen på 170 grader.
4. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 30 cm. Fukta pappret och krama ur det så är det lättare att få det att passa formen.
5. Vispa ägg och socker fluffigt.
6. Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.
7. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
8. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna ha satt sig.
10. Låt svalna helt i formen medan du gör glasyr.
Glasyr:
11. Smält smör och blanda med varmt kaffe.
12. Blanda florsocker och kakao tillsätt. Vispa samman till en slät glasyr.
13. Häll glasyren över kakan och toppa med kokosflingor.
14. Ställ i kylen för att stelna.
15. Skär i önskade bitar och servera rumstempererad.
Enkelt & gott!
Receptet ovan, är det dubbel sats glasyr? eller dubblar du det som står? 🙂
Hej Bettan!
Det är dubbel sats som står i receptet. 🙂
Kram Y
Kan man frysa Mjölkchokladfudgebrownie
Det går utmärkt. 🙂
//Yvonne