Enkel chokladfudge med kanderade pumpafrön & salt

Fudge pumpakärnor bakalite.se 2Julgodis eller bara hemmagjort godis, oavsett så är det både gott och enkelt att göra.

Jag försökte tidigare göra kanderade pumpafrön i bitar som jag smakat av Linn som hon toppat en kaka med. Misslyckades med att få det till bitar. Jag är väldigt duktig på att misslyckas. I vilket fall som helst så blev det istället ”lösa” kanderade pumpafrön som passade alldeles utmärkt att mumsa i sig som godis som det är eller i den här fudgen.

Jag köpte sådana här smarta bakbalkar i silikon från Pufz, se bild nedan, som ger raka kanter, inget spill och gör det lätt att skära bitar i jämn storlek. Något jag aldrig nånsin kan göra på fri hand.  Rekommenderas varmt!Fudge pufz bakalite.seChokladfudge
250 g ljus choklad
150 g mörk choklad
1 burk kondenserad sötad mjölk (397 g)
2 dl karamelliserade pumpakärnor
flingsalt

Instruktioner:
1. Rosta pumpafrön i en torr panna. Tillsätt socker och låt smälta, rör om tills det är gyllenbrunt.
2. Häll frön på ett bakplåtspapper och låt kallna.
3. Smält chokladen och rör samman, tillsätt pumpakärnorna och bred ut chokladsmeten i en form, eller om du har balkar, täckt med bakplåtspapper.
4. Strö över salt och ställ i kylen att stelna.
5. Skär i önskade bitar.

Enkelt & gott!

6

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x