Mumsig Geishabrownie med söt körsbÀrsgrÀdde

Geishabrownie HemmakvĂ€ll bakalite.se 1I samarbete med HemmakvĂ€ll – Sveriges bĂ€sta lösgodis?!

Snart Ă€r det Alla hjĂ€rtans dag och eftersom jag tycker att vi ska ”fira det som firas kan” med fika sĂ„ kommer hĂ€r en rosa bakelse pĂ„ temat.

Brownien Àr mjukseg och baserad pÄ Geisha, smakar riktigt nötigt gott! Till det sÄ smÀlte jag KörsbÀrsgodisar i grÀdde som gav en riktigt söt bakelse att bjuda den du tycker om.

SÀger det igen; du tycker vÀl om dig sjÀlv? SÄ bjud dig sjÀlv. OcksÄ.

Jag tog ut rundlar men du kan lika gĂ€rna ta ut hjĂ€rtan (pepparkaksformar) eller skĂ€ra i fyrkanter, rektanglar, ovaler. Gör som du vill helt enkelt! Det blir ju en del spill nĂ€r man gör som jag och det kan ju bli jobbigt att ta hand om (inte). Om du inte rĂ„kar smĂ€lla i dig det pĂ„ stĂ„ende fot sĂ„ Ă€r ”spillet” toppen att anvĂ€nda i dammsugare eller bara rullas och doppas i choklad.

Geishabrownien Àr supergod som den Àr eller kan toppas med vanlig grÀdde om du inte vill behöva vÀnta pÄ körsbÀrsgrÀdden att stelna. Eller Ànnu mer Geisha kanske?Geishabrownie HemmakvÀll bakalite.se 3Geishabrownie med körsbÀrsgrÀdde
6 st bakelser

GodisgrÀdde:
100 g körsbÀrsgodis, ca 17 st utan grönt
2œ dl grĂ€dde

Brownie:
150 g smör
200 g Geisha (ca 27 st praliner)
2 st Àgg
2 dl socker
drygt 2œ dl mjöl

Instruktioner:
Dag 1:
GodisgrÀdde:
1. Klipp bort det gröna pÄ körsbÀrsgodisarna.
2. Blanda grÀdde och de röda delarna i en kastrull.
3. SÀtt pÄ medelvÀrme och rör om hela tiden tills godiset smÀlt helt. TillsÀtt eventuellt röd eller rosa hushÄllsfÀrg om du vill förstÀrka den rosa fÀrgen.
4. HÀll smeten i en skÄl, plasta in och stÀll i kylen över natten.

Dag 2:
Brownie:
5. Grovhacka Geishan och lÀgg i en bunke.
6. SmÀlt smöret och hÀll över chokladen, rör om tills all choklad smÀlt och du har en slÀt chokladkrÀm. LÄt svalna nÄgot.
7. SÀtt ugnen pÄ 170 grader och klÀ en ugnsform, ca 20 x 30 cm, med bakplÄtspapper.
8. Vispa Àgg och socker fluffigt.
9. TillsÀtt mjölet och vispa slÀtt.
10. TillsÀtt chokladsmöret och rör slÀtt.
11. HÀll smeten i formen och bred ut jÀmnt.
12. GrÀdda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, kakan ska vara helt stilla om du skakar pÄ formen.
13. AnvÀnd baksidan av en sked och tryck ner kanterna försiktigt sÄ att kakan blir jÀmn. LÄt svalna i formen.

Montering:
14. Vispa godisgrÀdden med elvisp tills du har en krÀmig och spritsbar smet. För över i en spritspÄse.
15. Ta loss kakan frÄn pappret och stansa ut rundlar, ca 4 cm, eller skÀr i kvadrater.
16. Spritsa eller bred pÄ lite godisgrÀdde pÄ den ena kakbiten och lÀgg en till som lock. Spritsa eller bred pÄ mer körsbÀrsgrÀdde. Toppa med ett körsbÀr och eventuellt grovhackad Geisha.
Geishabrownie HemmakvÀll bakalite.se 3Glad alla hjÀrtans dag!

44

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? LÀmna gÀrna en kommentar.x
()
x