Muffins. Ett av de där smidiga bakverken som kan varieras i det oändliga, funkar utmärkt att frysa in och är goda både som vanligt fika och ett slags mellis.
Här är en saftig tigervariant med smak av choklad och vanilj. Gott för hela familjen!
Tigermuffins
12 st
5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
3 st ägg
2½ dl strösocker
2 dl rapsolja
3 dl yoghurt, typ turkisk
1 dl kakao
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader och ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Sikta och blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och salt.
3. Vispa ihop ägg och socker ordentligt.
4. Tillsätt olja och yoghurt, vispa slätt.
5. Tillsätt mjölblandningen och vispa snabbt ihop till en slät smet.
6. Häll hälften av smeten i en skål.
7. Tillsätt kakao till smeten som är kvar i bunken och vispa samman.
8. Fördela smeten omlott i muffinsformarna, fyll nästan hela.
9. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter eller tills muffinsen stannat och en provsticka kommer ut torr.
10. Låt svalna helt i formen.
Enkelt & gott!