I samarbete med Kvibille.
Redo för ett enkelt, snabbt och gott middagstips? Varsågod – zucchinipasta smaksatt med långlagrad Cheddar från Kvibille, vitlök och hasselnötter.
Jag har en mandolin som strimlar men det går bra att använda en osthyvel eller vanlig mandolin och istället skära tunna remsor av zucchinin. Andra former funkar lika bra men jag tycker det är kul när zucchinin ser ut som spaghetti.
Zucchinipasta med Cheddar
2-3 portioner
2 st zucchini, normalstor
½ st citron
2 msk olivolja
flingsalt
2 st vitlöksklyfta
5 g smör
1 krm svartpeppar
1 dl grädde
100 g Kvibille långlagrad Cheddar, riven
Topping:
20 g hasselnötter
1/4 paprika, röd
färsk persilja
Instruktioner:
1. Strimla zucchini och lägg i en skål. Pressa citronsaft över, tillsätt olja och salt. Blanda om och ställ åt sidan.
2. Skiva vitlök tunt och lägg i en stekpanna med smör och svartpeppar, stek mjuk.
3. Tillsätt grädde och låt småkoka i några minuter.
4. Vänd ner zucchini och Cheddar, rör om och låt småkoka tills osten smält.
5. Ta från värmen, toppa med grovhackade hasselnötter, strimlad paprika och persilja och servera direkt!
Enkelt & gott!