Vad sägs om en lite mindre cheesecake med smak av lime och vit choklad, på en ljus kakbotten och som toppats med kokoskräm?
Gillar att den här är lite nättare i sin storlek, smaken är lagom syrlig och med den söta kokoskrämen och vaniljkakorna så blir det supergott. Och så är det enkelt också, såklart.
Passa på att använda den kondenserade mjölken (ca 1 dl) som blir över till att göra busenkla godisar. Blanda med 100 g kokosflingor och eventuell krydda (kardemumma rekommenderas), på samma sätt som till toppingen, rulla till bollar och ställ i kylen. Klart!
Limecheesecake
6-8 bitar
Botten:
100 g ljusa kex, ex Marie
50 g smör
2 msk kokosflingor
Fyllning:
100 g vit choklad
1 st lime
300 g färskost
½ dl socker
1 st ägg
Smör till formen
Topping:
100 g kokosflingor
½ burk sötad kondenserad mjölk (á 397 g)
1 st lime
Instruktioner:
1. Grovhacka och smält chokladen, ställ åt sidan för att svalna.
2. Klä en springform, 18 cm, med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör.
3. Sätt ugnen på 170 grader varmluft.
Botten:
4. Mixa kexen till ett smul.
5. Smält smöret och tillsätt tillsammans med kokos och blanda till en fast massa.
6. Tryck ner kakmassan jämnt i botten av formen och ställ den i kylen.
Fyllning:
7. Riv skalet av limen och pressa ur saften.
8. Vispa ihop rumstempererad färskost och socker.
9. Tillsätt ca 1 msk limesaft, limeskal och ägg, vispa samman.
10. Tillsätt chokladen och rör slätt.
11. Häll fyllningen i formen och jämna till.
12. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills cheesecaken stannat i kanterna, mitten ska vara lite lös.
13. Låt svalna helt i formen.
Topping:
14. Blanda kondenserad mjölk och kokos till en fast massa.
15. Fördela som du önskar ovanpå cheesecaken och ställ i kylen för att stelna något.
16. Toppa eventuellt med tunna skivor lime.
Enkelt & gott!