Chokladfudgebrownie med Honeycomb

Honeycomb fudgebrownie bakalite.se 2Honeycomb är väldigt speciellt och det är inte för alla. Det smakar lite som bränt socker och kola, har en knaprig textur som sen smälter i munnen. Om du har smakat Cadbury’s Crunchie så vet du vad det handlar om.

Så min tanke var att chokladfudgebrownie, gjord på mörk choklad för att möta sötman i honeycomben, vore en god idé. Både ge lite crunch och smälta in i brownien under gräddning. Rätt hade jag, hurra!

Börja med att göra Honeycomb så att det får svalna ordentligt. Du behöver lite mindre än 1/4 sats av det här receptet men gör ändå halva satsen. Det som blir över är så gott att smula över glass, toppa cupcakes med, doppa i choklad eller bara mumsa som det är.
Honeycomb fudgebrownie bakalite.se 1Chokladfudgebrownies med Honeycomb
10-20 bitar

1/2 sats Honeycomb <- recept
Brownie:
150 g smör
200 g choklad, mörk
2 st ägg
1 dl socker
3 dl mjöl
½ dl kakao

Topping:

150 g choklad, ljus
knappt 1½ dl grädde
Honeycomb i småbitar

Instruktioner:
Honeycomb:

1. Gör en halv sats Honeycomb enligt det här receptet och låt svalna. Du behöver ca 1/4 till det här.

Brownie:
2. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
3. Smält smöret och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm. Låt svalna något.
4. Sätt ugnen på 170 grader.
5. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 15 cm. Fukta pappret och krama ur det så är det lättare att få det att passa formen.
6. Vispa ägg och socker fluffigt.
7. Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.
8. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
9. Bryt sönder eller grovhacka bitar av Honeycomb och vänd ner i smeten.
10. Häll smeten i formen och jämna till.
11. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna ha satt sig.
12. Låt svalna helt i formen medan du gör toppingen.

Topping:
13. Grovhacka choklad och lägg i en bunke tillsammans med olja.
14. Värm upp grädde och häll över chokladen. Låt stå i några minuter rör sedan till en slät chokladkräm.
15. Låt svalna och tjockna något, rör om ett par gånger under tiden.
16. Bred ut chokladkrämen på kakan och strö över små bitar av Honeycomb.
Ställ i kylen över natten för att stelna.
17. Skär i bitar av önskad storlek och servera rumstempererad.
Honeycomb fudgebrownie bakalite.se 4Enkelt och gott!

43

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
nyaste
äldsta mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ewa Nilsson
Ewa Nilsson
2 år sedan

Smulkakan med lemon Curd kan du väl läggs ut på bloggen, vet inte hur man skriver ut från Instagram, trevlig helg och tack för fina recept

Yvonne
Svara på  Ewa Nilsson
2 år sedan

Hej Ewa!

Tack för fina ord. ❤

Osäker på vilken kaka du menar, det mesta ligger här redan. Om du vill får du gärna skriva en kommentar till det inlägget på Instagram så vet har vilket recept det handlar om. 😊

//Yvonne

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x