Jag är inte snabb, men jag kommer fram så småningom. Den här röran, eller tillbehöret, har synts här och var länge men det är först nu jag tagit mig för att testa. Vispad mozzarella, som en fuskburratta, och som en sås.
Så gott och enklare än enklast, älskar sådant! Dessutom kan du lika gärna använda en billigare variant av Mozzarella eftersom den smaksätts med lite annat också.
Konsistensen påminner lite om Ricotta medan smaken är mozzarella, eller burratta. Gott är det oavsett!
Började med att ha den till tomatsoppa och kommer servera det som tillbehör till allt möjligt framöver. Kommer även smaksätta med vitlöksolja och liknande och variera den på det viset.
Vispad mozzarella
2 x Mozzarella, à 125 g
2 dl Crème Fraiche
1 msk olivolja
1 kr-½ tsk svartpeppar eller chili (efter smak)
1 tsk flingsalt
Instruktioner:
1. Dela Mozzarellan i mindre bitar och lägg i en bunke.
2. Tillsätt Crème Fraiche, olja och kryddor.
3. Vispa samman allt med elvisp tills du har en smulig kräm.
4. Häll upp i en skål, ringla lite olja ovanpå och toppa med flingsalt.
Enkelt & gott!