Pannacotta är en tacksam dessert att göra, det är enkelt och lätt att variera.
Här ville jag smaksätta med yoghurt och honung, toppa med lite honungsdroppande valnötter och kalla det grekiskt. Det blir en ganska mild yoghurtsmak men den finns där. Om du vill ha mer smak kan du byta ut en del av grädden mot yoghurt.
Som alltid så är pannacotta lent, krämigt och lite lyxigt att bjuda på så jag tycker att du ska testa det här.
Yoghurtpannacotta med honung
4 st
1½ tsk gelatinpulver eller annat geleringsmedel
1½ msk vatten
3 dl grädde
1½ dl mjölk
2 msk florsocker
½ tsk vaniljpulver
½ dl yoghurt, 10%
1 msk flytande honung
Honung till formarna
Topping:
1 msk flytande honung
valnötter
Instruktioner:
1. Om du använder gelatinpulver så blandar du det med kallt vatten och låter stå i 5 minuter. Värm sedan upp det kort i micro. Förbered annars ditt valda geleringsmedel (Agar agar, gelsocker etc) enligt instruktioner.
2. Pensla fyra portionsglas med honung.
3. Häll grädde, mjölk, florsocker och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och ta från värmen.
3. Tillsätt gelatinblandningen och rör om tills det är helt slätt.
4. Tillsätt yoghurt och honung. Rör slätt.
5. Fördela smeten i serveringsglasen. Ställ i kylen att stelna, minst fyra timmar men gärna över natten.
6. Antingen serverar du direkt ur glasen och toppar med grovhackade valnötter och honung. Annars tar du en kniv och lossar kanterna av pannacottorna och tippar ut dem på assietter.
Enkelt & gott!