Det är känt att banan, jordnötter och choklad är goda smakkompisar så varför inte en kaka med de smakerna. Sagt och gjort, här är den.
Chunky Monkey Banana Peanut Chocolate Cookie! Eller en jordnötskaka med banan och choklad. Låter lite roligare på engelska tycker jag. Och nej såklart inga apor bara det att chunky och monkey liksom hör ihop.
Det är rejäla kakor med rejäl smak, bitiga och mättande så funkar även som mellis.
Välj om du vill ha ljus eller mörk choklad i. Jag använder chokladknappar för enkelhetens skull men det går precis lika bra med hel choklad som du hackar. Det blir faktiskt snyggare också.
Om du vill göra kakorna veganska så byter du ut smöret mot en vegetabilisk variant och se till att chokladen är vegansk också.
Banan-, choklad och jordnötskakor
10 st stora
125 g smör
1 dl jordnötssmör
½ dl sirap
1 stor banan
4½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g choklad, ljus
100 g jordnötter, salta
Topping:
25 g choklad
25 g jordnötter, salta
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och rör ner jordnötssmöret.
3. Tillsätt sirap och bananer i mindre bitar, vispa slätt.
4. Rör ner mjöl och bakpulver.
5. Grovhacka chokladen, eller använd knappar, och jordnötterna och vänd ner.
6. Skopa upp ca 10 st kakor (ca 5 msk/st = stor kakskopa) och lägg glest på plåtarna.
7. Platta till kakorna något och tryck dit grovhackad choklad och jordnötter
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills kanterna fått färg och mitten ännu är mjuk.
9. Låt svalna helt på plåten.
Enkelt & gott!