Det är alltså en fylld jättestor kaka. Som vanligt låter det lite bättre på engelska än svenska – Cookiepie mot Kakpaj. Eller så får vi bara vänja oss. Här är en chokladfylld kakpaj.
Anledningen till att den är fylld med Kinderchoklad är efter att jag gjorde supergoda stora cookies till Hemmakväll tidigare och hade en hel påse med Kinder Mini kvar. Vad göra med dem? De fick bli fyllningen här och det blev så gott! Mäktigt javisst, så lite mindre bitar än de jag skar upp är att rekommendera. Och servera gärna med glass till.
Det går också bra att fylla med exempelvis hasselnötskräm, vanlig mjölkchoklad eller en annan chokladfavorit.
Kinderchokladfylld kakpaj
10-12 bitar
225 g smör
1½ dl strösocker
1½ dl farinsocker
2 st ägg
4½ dl vetemjöl
2 tsk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
75 g choklad, mörk
Fyllning:
ca 200 g Kinder Mini eller Maxi
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt in en plåt i mitten. Det kan läcka smör från formen så välj en plåt istället för galler.
2. Klä en springform, ca 20 cm, med bakplåtspapper i botten och kanterna.
3. Vispa mjukt smör och socker krämigt med elvisp.
4. Tillsätt ägg och vispa samman.
4. Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver, vaniljsocker och salt.
5. Tillsätt och vispa samman.
6. Grovhacka chokladen, eller använd chokladknappar, och vänd ner allt utom 1 msk.
7. Forma till en deg och halvera.
8. Tryck ner halva degen jämnt i botten av formen och ungefär ½ cm bredd någon som upp mot kanterna så att det blir lite som en fördjupning
9. Lägg Kinderchokladen i två lager i fördjupningen.
10. Platta ut bitar av den andra deghalvan och lägg ovanpå chokladen, kläm ihop ytterkanterna.
11. Strö den sparade choklad ovanpå.
12. Grädda i 25-35 minuter eller tills kakan fått färg.
13. Låt svalna helt i formen och lossa sen kanterna försiktigt.
Servera gärna med glass.
Enkelt & gott!
Jag saknar chokladen som ska hackas i receptet
Åh, min miss!
Nu är det uppdaterat, tack för att du sa till!
//Y