Saffranskladdkaka med vit chokladgrädde

Saffranskladdkaka bakalite.se 4Saffranskladdkaka toppad med vit chokladgrädde, så god och lätt att göra. Kladdkaka gillar ju de flesta och den hör med en bas av mandelmassa blir smakrik och garanterat kladdig.

Saffran och saffran, mer och mer. Kanske lika bra att maxa eftersom vi oftast håller oss till december. Men om vi inte maxade kanske vi skulle orka med det resten av året? Känns som att det enbart är saffranskryddade maträtter som är ”tillåtna” året om.

Det här receptet gjorde jag till Whirlpool för något år sedan.
WhirlpoolSaffranskladdkaka
8-10 bitar

1 g saffran
150 g smör
2 dl socker
200 g mandelmassa
2½ dl mjöl
3 st ägg

Smör och mandelspån till formen

Topping:
150 g vit choklad
3 dl grädde
ev mandelspån och syrliga bär

Instruktioner:
Topping:
1. Finhacka choklad och lägg i en bunke.
2. Hetta upp grädden och häll på chokladen. Rör om tills du all choklad smält.
3. Låt svalna i rumstemperatur, plasta in och ställ sen i kylen att kallna helt. Gärna över natten men minst tre timmar.

Kladdkaka:
4. Lägg saffran i ett glas och häll över 2 tsk vätska (rom, citronsaft eller vatten) och låt stå och dra en halvtimme.
5. Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten av en springform, 20-24 cm med bakplåtspapper. Smörj in kanterna med smör och klappa dit mandelspån.
6. Riv mandelmassa grovt.
7. Smält smöret i en bunke och tillsätt socker, saffran och mandelmassa. Blanda samman.
8. Rör ner mjöl och sist äggen, ett i taget, och rör slätt.
9. Häll smeten i formen och jämna till.
10. Grädda i mitten av ugnen, i ca 20 minuter eller tills kakan stannat. Låt svalna helt.

Topping:
11. Vispa chokladgrädden med elvisp tills du har en bredbar kräm.
12. Häll grädden i en spritspåse och spritsa önskat mönster eller bred ut som det är. Toppa eventuellt med mandelspån och syrliga bär.

Enkelt & gott!

11

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x