I samarbeten med Bagaren och Kocken.
När du vill ha semla i dessertvariant är det här för dig. Len kardemummasmakande pannacotta toppad med rostad mandelmassa och grädde. Både enkel att göra och fungerar bra att förbereda i tid före servering.
En glutenfri variant som kan njutas av fler!
Det här är ett av tre recept jag tagit fram till Bagaren och Kockens Semlekampanj, där hittar du även mitt recept på klassiska semlor med hemmagjord mandelmassa och så finns det massa bra produkter till bakningen. De snygga glasen finns här.
Den rostade mandelmassan ger ett väldigt gott crunch som även kan användas som topping på glass eller andra desserter.
Semmelpannacotta
4 st
Pannacotta:
1 tsk gelatinpulver
1 msk vatten
5 dl grädde
1 msk socker
1 tsk kardemumma, färskmalen
1 krm vaniljpulver
Rostad mandelmassa:
50 g mandelmassa
Topping:
1 dl grädde
Instruktioner:
Pannacotta:
1. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt stå i 5 minuter. Värm sedan upp det kort i mikro.
2. Blanda grädde, socker, kardemumma och vaniljpulver i en kastrull och hetta upp under omrörning. Låt sjuda i tio minuter.
3. Ta kastrullen från värmen och rör ner gelatinblandningen.
4. Häll smeten i fyra serveringsglas eller en stor skål. Mal ev lite kardemumma ovanpå, ställ i kylen att stelna. Minst fyra timmar men gärna över natten.
Mandelmassa:
5. Riv mandelmassa grovt och rosta i en torr stekpanna på medelvärme tills det fått färg. Låt svalna något.
Servering:
6. Vispa grädden fast och spritsa på pannacottan, strö över mandelmassa och servera.
Enkelt & gott!