En jäkligt kladdig kladdkaka med salta jordnötter som jag toppat med en krämig jordnötsfrosting tycker jag är ett alldeles utmärkt val till fika.
Självklart enkel att göra och har massor av smak så jag rekommenderar dig att göra den här kladdkakan prick nu.
Kladdkaka med jordnötsfrosting
8-12 bitar
Kladdkaka:
150 g smör
2½ dl socker
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 st ägg
100 g jordnötter, salta
Jordnötsfrosting:
125 g färskost
1½ dl jordnötssmör
2½ dl florsocker
1-2 msk grädde (kan uteslutas)
Topping:
½ dl jordnötter, salta
Instruktioner:
Kladdkaka:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Klä en springform, 20 cm, med bakplåtspapper i botten och runt kanterna.
3. Smält smöret och rör ner sockret, låt svalna något.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt, tillsätt och vispa samman.
5. Tillsätt ägg och vispa slätt.
6. Grovhacka nötterna och vänd ner.
7. Häll upp smeten i formen och jämna till.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, mitten ska ha rest sig något och kanterna ha fått färg. Mitten ska vara något rörlig.
9. Ta ut och tryck direkt ner kanterna försiktigt med en sked. Upprepa medan kakan svalnar, jämna till hela kakan genom att försiktigt pressa baksidan av en sked mot ytan.
Frosting:
10. Vispa samman färskost och jordnötssmör, tillsätt florsocker och vispa slätt.
11. Tillsätt ev grädde för att få en extra krämig frosting.
12. Bred ut frostingen på kakan och toppa med grovhackade jordnötter.
Enkelt & gott!