ChokladÀgg med mjölkchokladcheesecakefyllning

bagaren-kockenI samarbete med Bagaren och Kocken

Mumsig chokladdessert till pÄsken! Ett rejÀlt chokladÀgg som fyllts med mjölkchokladcheesecakefyllning och toppats med mer choklad, lite pÄskgodis och serveras med passionsfrukt. NÄgon annan lite syrlig frukt eller bÀr funkar ocksÄ bra.

Nu blev det ett sÄdant dÀr lÄng namn igen men hur ska jag annars skriva fyllningen? Det Àr typ cheesecake med mjölkchoklad, den fyllningen man anvÀnder nÀr man gör en no bake cheesecake. JÀkligt god oavsett.

De hemmagjorda Àggskalen görs i en form frÄn Silikomart och de Àr nÄgot större Àn vanliga hönsÀgg. HÀr hemma anvÀndes de frÀmst som serveringsskÄlar, det blir lite mÀktigt att Àta all choklad men sÄklart att det gÄr. Skam den som ger sig osv.

För att göra Àggskalen Àr det sÄ smidigt att anvÀnda NOD chokladsmÀltare för att slippa vÀrma upp chokladen mellan penslingarna, den hÄller temperaturen jÀmn.
bagaren-kockenChokladÀgg med mjölkchokladcheesecake
5 st

ChokladÀgg:
200 g choklad, mörk

Cheesecakefyllning:
100 g choklad, ljus
200 g fÀrskost
3/4 dl florsocker
3/4 dl vispgrÀdde

Topping:
4- 5 st passionsfrukt
ev godisÀgg

Instruktioner:
Äggskal:
1. Finhacka chokladen eller anvÀnd chokladknappar, lÀgg 150 g i chokladsmÀltaren och sÀtt pÄ 50 grader. Rör om dÄ och dÄ tills all choklad smÀlt helt.
2. För att snabbtemperera chokladen tillsÀtter du resten av chokladen och rör om tills det smÀlt samman.
3. SĂ€nk temperaturen till 30 grader.
4. StÀll silikonformen pÄ en bricka.
5. Pensla alla fördjupningar i formen med choklad och stÀll i kylen för att stelna i tio minuter.
6. Pensla ytterligare ett lager choklad och kyl, upprepa en tredje gÄng. Chokladen som Àr kvar i kantinen kan anvÀndas som topping sÄ lÄt den maskinen vara igÄng medan du gör fyllning.

Fyllning:
7. Finhacka och smÀlt mjölkchokladen i chokladsmÀltaren. StÀng av vÀrmen och lÄt chokladen svalna och tjockna nÄgot.
8. Vispa samman fĂ€rskost och florsocker och till en jĂ€mn krĂ€m. Övervispa inte, det ska bara blandas helt.
9. TillsÀtt choklad och grÀdde och vispa pÄ lÄg hastighet till en slÀt och fast krÀm.

Montering:
10. Lossa Àggskalen försiktigt ur formen och jÀmna eventuellt till kanterna med en varm kniv. LÀgg tillbaka Àggen i formen igen.
11. Fördela fyllningen i Àggskalen, jÀmna till och stÀll i kylen en halvtimme.
12. Ringla lite av den smÀlta chokladen ovanpÄ Àggen, toppa med godisÀgg och servera med passionsfrukt.
bagaren-kockenEnkelt & gott!

22
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? LÀmna gÀrna en kommentar.x
()
x