Mild mangopannacotta med krossade påskägg funkar som en lättlagad och lagom fräsch dessert till påsk. Eller bara en god dessert till vilken dag som helst, det kan ju pyntas upp med sådant som kokoschips, maräng, bär, choklad eller lite vad som helst och direkt bli lite festligare och passa till olika högtider.
Jag har bytt ut en del av grädden mot yoghurt vilket gör att det inte blir lika mäktigt som vanlig pannacotta brukar vara. Citronen gör också sitt till men varken yoghurt eller citron tar bort något från mangosmaken.
Fördela pannacottan i glas eller skålar av önskad storlek, det behöver inte vara så stora portioner och räcker därför till fler. Funkar bra som en buffédessert också!
Jag använder fryst mango men självklart kan man använda färsk om det finns att tillgå. Om du vill ha det helt slätt så kan du mixa och sila mangon.
Mangopannacotta
4-6 st
200 g mango
1 tsk gelatinpulver, rågad
1 msk vatten
1 dl grädde
2 msk socker
1 msk citronsaft
2 dl yoghurt, 10%
Instruktioner:
1. Ta fram den frysta mangon och låt tina i en bunke.
2. Blanda gelatinpulver och vatten i en kopp och låt stå i fem minuter.
3. Mikra kort så att gelatinet blir flytande.
4. Häll grädde och socker i en kastrull och koka upp under omrörning.
5. Tillsätt gelatin och vispa samman, ta från värmen och låt svalna något.
6. Mixa mango slätt tillsammans med citronsaft. Smaka av och tillsätt mer citron om du vill. Sila krämen om du vill ha en helt slät pannacotta.
7. Tillsätt gräddblandningen och yoghurt och vispa samman.
8. Fördela i glas, koppar eller skålar och ställ i kylen för att stelna, minst tre timmar eller över natten.
Enkelt & gott!