Cheesecake är en smidig dessert som många gillar. Här är en limesmakande variant, inte Key Lime Pie eftersom det inte är Key lime i och den görs säkert på något speciellt sätt, vet faktiskt inte.
Gott är det, lagom syrligt och sött. Kan toppas med lite vad man vill. Jag tog på lite grädde, främst av estetiska skäl, och lime.
Mini Lime Cheesecake
8 st
Botten:
100 g kakor, ex Digestive (välj glutenfria vid behov)
50 g smör
2 msk socker
Fyllning:
1 st lime, skalet
100 g färskost
4 st äggulor
1 st burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
1,25 dl limesaft
Topping: valfritt, ex grädde, lime, färskost
Instruktioner:
1. Ta fram en muffinsplåt och sätt i 8 muffinsformar.
2. Sätt ugnen på 175 grader och sätt in ett galler i mitten.
Botten:
1. Mixa kakorna till ett smul tillsammans med socker.
2. Smält smöret och tillsätt.
3. Fördela smulet i formarna och tryck ner jämnt och ordentligt i botten.
4. Grädda i 5 minuter.
Fyllning:
5. Riv skalet och pressa saft ur lime, eller använd färdigpressad limesaft.
6. Vispa samman äggulor och färskost.
7. Tillsätt mjölk, saft och skal. Vispa slätt.
8 Fördela smeten i formarna och grädda i 10-15 minuter eller tills kanterna satt sig och mitten fortfarande är något rörlig.
9. Låt svalna i formen och kyl i fyra timmer eller längre.
10. Toppa eventuellt med lite vispad grädde, rivet skal av lime, limeskivor och kaksmulor.
Enkelt & gott!