Crème Brûlée är mångas favoritdessert och jag förstår verkligen varför. Det är så mycket som händer, textur och smak sådär perfekt avvägt.
Dessutom går det att variera smak nästan hur mycket som helst. Här valde jag Malibu, kokoslikör, vilket för övrigt är en likör jag är väldigt förtjust i. Malibu, is och mjölk gör vilken dag som helst till en solig sommardag.
Här är några andra recept på Crème Brûlée.
Malibu Crème Brûlée
4 st
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl Malibu
5 st äggulor
3/4 dl strösocker
Topping:
4 msk rårörsocker
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 150 grader och sätt in ett galler i mitten.
2. Koka upp grädde och mjölk. Ta från värmen och låt svalna något.
3. Rör ner Malibu.
4. Vispa samman äggulor och socker, tillsätt smeten och vispa slätt.
5. Sila eventuellt smeten innan du fördelar den i fyra små ugnståliga formar eller koppar.
6. Ställ formarna i en djup ugnsform och häll i hett vatten till ungefär hälften av formarna.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. De ska vara något lösa i mitten men kanterna ska ha stadgats innan du tar ut dem.
8. Låt svalna helt och ställ i kylen för att stelna, gärna över natten.
Topping:
9. Strö ½ msk rårörsocker på puddingarna och bränn av med en brännare tills sockret smält och fått färg.
Om du inte har en brännare går det att göra det i ugnen istället. Sätt då på grill 250 grader, ställ alla formar på ett galler och grädda tills sockret smält och fått färg. Håll koll!
Enkelt & gott!