Som vanliga drömmar men med lite extra smak av skrädmjöl. Tycker att de blev lite finare med den mörka färgen. De känns liksom gedigna och gammaldags. Testa!
Skrädmjölsdrömmar
24 st
100 g smör
2½ dl socker
1 dl rapsolja
3 dl skrädmjöl
2½ dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
½ tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
Instruktioner:
1. Ta fram smöret så att det blir mjukt.
2. Sätt ugnen på 150 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
3. Vispa smör och socker med elvisp tills det är krämigt, det tar några minuter.
4. Tillsätt olja, lite i taget, under kraftig vispning.
5. Blanda mjöl, vanilj och hjorthornssalt och tillsätt, rör om tills allt är blandat. Det ska bli en ganska fast deg så tillsätt mer vetemjöl om det behövs.
6. Forma degen till bollar, ca 1 msk stora, eller använd en liten kakskopa. Lägg glest på plåtarna, ca 8 st/plåt.
7. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills de spricker och börjar få färg. Öppna inte ugnen under gräddningen.
8. Låt svalna helt på plåten.
Enkelt & gott!