Hemmagjord Päroncurd

Päroncurd bakalite.se 2

Lemon curd på rostat bröd är en personlig favorit så varför inte göra samma sak på päron? Päron ha ju en mildare smak och självklart kan du tillsätta lite päronessens om du vill maxa det.

Precis som med klassisk lemon curd så kan det här användas i bakning på samma sätt. Ett recept på Lemon curd hittar du här.

Päroncurd
1 burk, ca 4 dl

350 g päron
2-3 dl vatten (så att det täcker päronen)
2 msk citron- eller limesaft
½ tsk vaniljpulver (kan uteslutas)
2 dl socker
2 st ägg
50 g smör

Päroncurd bakalite.se 1

Instruktioner:
1. Skala och kärna ur päronen, dela i mindre bitar och lägg i en kastrull.
2. Tillsätt vatten så mycket att det täcker päronbitarna. Låt sjuda under lock tills päronen är helt mjuka.
3. Häll av eventuellt vatten (om det inte kokat bort) och mixa eller mosa päronbitarna till en puré.
4. Ställ tillbaka kastrullen på medelvärme och tillsätt citronsaft, vanilj, socker och ägg. Vispa lätt tills det tjocknar, det tar ca 10 minuter.
5. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smör i mindre bitar. Rör om tills smöret smält. Häll upp curden i en burk och låt svalna.
6. Förvara i kylen.
Enkelt & gott!

3

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x