Hemmagjorda jordnötstoppar

Jordnötstoppar, eller vad de heter, som finns i butikernas lösgodishyllor (lösnötshyllor?) Àr sÄ goda men jag gillar inte hur man ibland fÄr stenhÄrda nötter. SÄdÀr att jag blir alltför medveten om att jag har tÀnder som jag gÀrna vill behÄlla.

SĂ„ vad göra? Jo men enkelt, jag gör egna. PĂ„ ”fĂ€rska” salta jordnötter och en god choklad. Och hur enkelt Ă€r det? VĂ€ldigt.

Eftersom man kan vÀlja chokladsort sjÀlv sÄ Àr det lÀtt att variera. Gillar! Sen kan du ju vÀlja olika storlekar pÄ topparna eller bara göra en hel stor kaka, eller brÀck. Och sÄ kan man grovhacka hela alltihop och strö över nÄgot annat gott.

Jag valde 100 g mörk choklad och 200 g ljus och tycker att det lev alldeles lagom, inte för sött, inte för starkt och inte för salt.


Jordnötstoppar

300 g choklad
300 g salta jordnötter
5 g smör

Instruktioner:

  1. SÀtt ett bakplÄtspapper pÄ en bricka som fÄr plats i kylen.
  2. Grovhacka och smÀlt chokladen tillsammans med smör i mikro i korta intervaller. Spara eventuellt lite choklad till topping.
  3. Rör samman jordnötter och choklad. Skeda upp smÄ högar glest pÄ brickan.
  4. Ringla eventuellt choklad ovanpÄ.
  5. StÀll i kylen för att stelna.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
nyaste
Àldsta mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annette
Annette
1 Ă„r sedan

Ser vĂ€ldigt gott ut😋😋

Yvonne
Svara pĂ„  Annette
1 Ă„r sedan

SĂ„ kul att höra! De Ă€r riktigt goda, testa gĂ€rna! đŸ„°

Kram Y

2
0
Vad tycker du? LÀmna gÀrna en kommentar.x
()
x