Annons

Hemmagjorda Oreokakor med chokladfyllning

Nu är det Black Week och min favoritbutik Bagaren och Kocken har massor av bra erbjudanden. Och vad passar inte bättre än svarta kakor för att fira?

Mina barn älskar Oreokakor så det känns extra bra att de här fick väl godkänt som en hemmagjord variant av dem. Jag fyllde med chokladsmörkräm men du kan byta till en vanligt vaniljsmörkräm eller vad du vill.

Det går såklart bra att göra större kakor än jag gjort och om du vill ha ett mönster ovanpå, för att ännu mer efterlikna originalet, kan du antingen använda kakpress eller ett glas med mönster på undersidan.

Hemmagjorda Oreokakor med chokladfyllning
36 st dubbla

Kakor:
175 g smör
2 dl socker
2 st ägg
5 dl vetemjöl
1 dl svart kakao eller 1½ dl vanlig kakao
1 krm salt

Fyllning:
100 g smör
3 dl florsocker
½ dl kakao eller 2 msk svart kakao

Instruktioner:

  1. Ta fram smör till kakor och fyllning så att det blir rumstempererat och mjukt.

Kakor:

  1. Vispa smör och socker krämigt.
  2. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  3. Blanda mjöl, kakao och salt. Tillsätt och vispa till en formbar deg, tillsätt mer mjöl om degen är för kladdig. Plasta in och lägg i kylen en timme.
  4. Sätt ugnen på 175 grader och klä 2-3 plåtar med bakplåtspapper.
  5. Kavla ut degen ca 5 mm tjock och använd ett pepparkaksmått, 4 cm i diameter, och stansa ut kakor.
  6. Lägg kakorna på plåtarna, 24 st/plåt, och grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills kakorna fått lite färg. Lyft över till galler och låt svalna.

Fyllning:

  1. Vispa samman smör, florsocker och kakao till en fluffig kräm. 9. Fyll en spritspåse med krämen och spritsa på undersidan av en kaka. Toppa med en annan kaka, tryck till lätt och lägg i kylen för att stelna.

Tips! För att fylla kakorna med vaniljsmörkräm; uteslut kakao, lägg till 2 msk florsocker och 1 msk vaniljsocker.

Enkelt & gott!

1

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x