Enkla hasselnöts- & chokladkakor

De här kanske inte ser kanske inte speciella ut men det är de. Otroligt goda, för oss som gillar hasselnötter då.

Naturligtvis är de lätta att baka och består bara av fyra ingredienser. Mjuksega och glutenfria småkakor med rejäl smak av hasselnötter. De har en frasig yta, alldeles lagom mycket choklad och är väldigt trevliga att ha redo i frysen.

Jag gjorde dem i minimuffsinformar för enkelhetens skull men det går säkert att klicka ut dem direkt på bakplåtspapper.

Hasselnöt- och chokladkakor
ca 24 st

200 g hasselnötter eller 3 dl hasselnötsmjöl
3 dl florsocker
2 st ägg
50 g choklad, mörk

Topping:
25 g hasselnötter (kan uteslutas)

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och ställ 24 minimuffinsformar på en plåt.
  2. Finhacka eller riv chokladen.
  3. Mixa nötterna till ett mjöl och blanda med socker.
  4. Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills du har en fluffig och spritsbar kräm.
  5. Vänd ner chokladen.
  6. Grovhacka nötter til topping.
  7. Fördela smeten i formarna och strö över nötterna.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter eller tills de rest sig något och fått färg.
  9. Låt svalna helt.

Enkelt & gott!

2

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x