Pepparkakecookies med choklad

Pepparkakskryddade chocolate chip coookies – eller pepparkakecookies. Men ja, jag vet att det står kakkakor men som jag tidigare nämnt så är cookies en egen typ av kaka som jag helt enkelt inte vill kalla kaka.

Men ja, här är en sats Chocolate chip cookies smaksatta med pepparkakskrydda.

Eftersom det visade sig vara extra gott att kombinera pepparkakskrydda med karamellchoklad så gjorde jag det även här. La även till märk choklad för kontrast. En mjuk pepparkaka med liknande kombination hittar du här.

Pepparkakecookies m choklad
15 st

150 g smör
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 st ägg
5½ dl vetemjöl
1 msk pepparkakskrydda
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
60 g karamellchoklad
60 g mörk choklad

Instruktioner:

  1. Ta fram smör så att det blir mjukt.
  2. Sätt ugnen på 175 grader och klä 2-3 plåtar med bakplåtspapper.
  3. Grovhacka chokladen.
    4 Vispa smör och socker tills krämigt.
  4. Tillsätt äggen och vispa samman.
  5. Blanda mjöl, pepparkakskrydda, bakpulver och salt, tillsätt och vispa samman till en deg.
  6. Vänd ner det mesta av chokladen, spara lite till topping.
  7. Använde en stor kakskopa, ca 2 msk, och lägg glest på bakplåtspappersklädda plåtar, max 6 st/plåt. Platta till något.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått färg.
  9. Dra av kakorna från plåten med hjälp av bakplåtspappret och strö över choklad. Låt svalna på galler.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x