Chokladmousse med hasselnötskrokant

Chokladmousse på två ingredienser. Jo tack. Sen kan man göra lite hasselnötskrokant pga gott.

Jag gjorde i silikonformar som man fryser för att få loss så att den håller formen. Går lika bra att göra direkt i skålar eller så och låta stå i kylen för att stelna något.

Den här formen från Silikomart har jag använt, den är för skumtoppar. Det blev sex av åtta kupoler men det går såklart bra att använda olika formar i olika storlekar.

Chokladmousse
6 st

200 g choklad (jag använde 100 g mörk och 100 g ljus)
3 dl grädde

Krokant:
50 g hasselnötter, finhackade
1 dl socker

Instruktioner:
Krokant:

  1. Finhacka nötterna.
  2. Häll socker i en stekpanna och sätt på medelvärme. När sockret smält, ta pannan från värmen och vänd ner nötterna.
  3. Rör om ordentligt och häll sedan krokanten på ett en bricka med bakplåtspapper, platta ut och låt svalna.
  4. Grovhacka krokanten.

Mousse:

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med 1 dl grädde. Smält försiktigt i mikro, rör slätt och låt svalna något.
  2. Vispa grädden lätt, den ska precis ha börjat få lite volym men ännu vara rinnande
  3. Vänd ner grädden med en slickepott och blanda tills du har en slät kräm.
  4. Fördela smeten i formen och knacka den försiktigt mot bordet så att det inte blir några luftbubblor.
  5. Strö över krokant och platta till försiktigt.
  6. Ställ i frysen för att stelna i ca 3 timmar.
  7. Lossa försiktigt moussen ut formarna och ställ på fat. Låt stå i rumstemperatur 30 min-1 timme. Strö över krokant och servera gärna med bär.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x