Annons

Pyramidbullar med smör & socker

I samarbete med Kungsörnen.

Det här kan mycket väl vara de godaste bullarna hittills. En pull-apart-bulle i form av en liten pyramid där du tar en liten boll i taget.

Bullarna är bakade på smörig Karlsbaderdeg med Vetemjöl Special från Kungsörnen som ger en fastare saftig bulle. De är penslade i smör och doppade i socker för extra god smak.

Det finns en video på här som visar hur jag gör de här bullarna.

Nästa gång jag bakar de här kommer jag doppa dem bullarna i en blandning av kanel och socker eller kanske ringla chokladglasyr över toppen. Återstår att se.

Det går fint att frysa in bullarna och jag rekommenderar att du gör det utan toppingen. Om du låter dem tina i rumstemperatur och efter det doppar i smör och socker smakar de som nybakade.

Pyramidbullar
18-22 st

Deg:
250 g smör
50 g jäst
2½ dl mjölk
1½ dl sirap, vit eller ljus
3 st ägg
13-15 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
½ tsk salt

Pensling:
1 st ägg

Topping:
50 g smör
1 dl strösocker

Instruktioner:
Deg:
1. Ta fram smör och ägg så att de blir rumstempererade.
2. Smula jäst i en bunke och tillsätt mjölk, ägg, och sirap. Rör om tills all jäst lösts upp.
3. Tillsätt 7 dl mjöl och rör om.
4. Tillsätt smör i mindre bitar och blanda om.
5. Häll i 6 dl mjöl och salt, arbeta till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
6. Knåda degen väl tills den blir smidig. Det tar ca 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin.
7. Täck över och låt vila i 30 minuter.

Utbakning:
8. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
9. Halvera degen och lägg den ena halvan åt sidan.
10. Halvera degen igen och fortsätt halvera varje ny degbit tills du har ungefär 80 små bitar som väger 8-10 g/st.
11. Rulla till bollar och lägg i en ring på plåten, fem i botten, tre ovanpå och en på toppen. Gör samma sak med den andra deghalvan.
12. Plasta in och låt jäsa i ca 3 timmar.
13. Sätt ugnen på 220 grader.
14. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
15. Grädda bullarna ett steg nedanför mitten i 5 minuter, flytta upp plåten till mitten och grädda i ytterligare 2-5 minuter eller tills bullarna fått färg.
16. Låt svalna på galler.

Topping:
17. Smält smöret och pensla bullarna väl.
18. Doppa i socker och servera direkt.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x