Stora syltkakor med Lemon curd, en perfekt kombination av sött och salt. Jag gör alltid syltgrottorna en storlek större än vanligt, tycker helt enkelt att det är lättare att få till rätt textur på själva kakan.
Gör din egen curd om du vill, recept finns här.
Det här är ju kakor som kan varieras hur mycket som helst och jag använder det här receptet som grund till alla syltkakor jag bakar. Det går att göra det här receptet i en minimuffinsplåt om du vill få ut 24 kakor. Kom dock ihåg att korta ner gräddningstiden.
Stora lemoncurdkakor
12 st
215 g smör
1 dl socker
½ tsk vaniljpulver eller 3 tsk vaniljsocker
4½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
ca 1 dl Lemon curd
Instruktioner:
1. Ta fram smöret så att det blir mjukt.
2. Sätt ugnen på 175 grader och ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt eller dubbla formar på en plåt.
3. Vispa smör, socker och vanilj krämigt.
4. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt och krama ihop till en deg.
5. Dela degen i 12 lika stora bitar, jag använder en stor kakskopa för att få jämnstora kakor. Forma till kakor med en fördjupning i mitten och lägg i formarna. Fyll fördjupningen med ca 2 tsk curd i varje kaka.
6. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills kanterna börjar få färg.
7. Fyll på med lite mer curd i varje kaka och rör om försiktigt så att den blandas med den varma curden.
8. Låt svalna på galler. Om du vill att curden ska stelna något kan du ställa kakorna i frys eller kyl ett tag.
Enkelt & gott!