Rejäla havre- & chokladkakor

Rejäla kakor med mjuk mitt, mycket havresmak och goda chokladbitar. En sådan där kaka som alltid borde finnas hemma. I mitt hem åtminstone. De håller länge i rumstemperatur och går bra att frysa in.

Det här visade sig vara en kaka som alla i familjen gillade, alla sex, och det är inte helt vanligt. Det brukar alltid vara någon som har en annan åsikt. Kul!

Bättre picknickkaka får du leta efter. Men, för din information, så går det exakt lika bra att fika dem i soffan.

Havrekakor
ca 20 st

Ingredienser:
225 g smör
2 st ägg
2½ dl farinsocker, ej strö
1 dl strösocker
1 msk sirap, ljus
7½ dl havregryn
3½ dl mjöl
2 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
200 g choklad

Instruktioner:

  1. Ta fram smör och ägg så att de blir rumstempererade.
  2. Vispa smör fluffigt. Tillsätt socker och vispa samman.
  3. Tillsätt ägg och sirap, vispa slätt.
  4. Blanda havregryn, mjöl, vanilj, bakpulver och salt.
  5. Tillsätt, vispa samman.
  6. Vänd ner grovhackad choklad eller chokladknappar.
  7. Jämna till och ställ i kylen 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  9. Ta upp ca 2 msk deg och rulla till bollar. Jag använder en stor kakskopa för att få jämna kakor.
  10. Lägg glest på bakplåtpappersklädda plåtar, 6 st/plåt.
  11. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills kanterna fått färg.
  12. Ta ut och använd ett stort glas för att platta till kakorna, vänd sen glaset upp och ner över kakan och forma varje kaka helt rund.
  13. Använd pappret för att dra ner kakorna på bordet för att svalna i 10 minuter. Lyft sen försiktigt upp dem på ett galler för att svalna helt.

Enkelt & gott!

1

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x