Chokladfudgebrownies med jordnötsfrosting

Min vanliga chokladfudgebrownie har du här i ytterligare en smak, peanutbutter frosting. Alltså, mäktigt ja visst, gott som fan. Att toppa med salta jordnötter är så gott men om du inte gillar det så kan du strö över lite flingsalt istället eller ingenting.

I den här brownien tog jag mörk choklad för balansera upp jordnötssmöret. Du kan ta ljus eller mörk, eller 50/50. Så länge det blir 200 g totalt så funkar det.

Det är Mascarpone i frostingen då den har mindre syra än vanlig färskost, vilket jag tycker blir lite bättre men det går även bra med vanlig. Använde ett slätt jordnötssmör men ett crunchy går också bra.

Fudgebrownie med jordnötsfrosting
10-20 st

Brownie:
200 g choklad, mörk
150 g smör
2 st ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
½ dl kakao

Jordnötsfrosting:
200 g jordnötssmör
3/4 dl florsocker
1½d dl grädde
100 g Mascarpone

Topping:
½ dl salta jordnötter

Instruktioner:
Brownie:

1. Finhacka chokladen och smält tillsammans med smör. Rör om tills all choklad smält och låt svalna.
2. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 20 cm och sätt ugnen på 170 grader.
3. Vispa samman ägg och socker.
4. Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.
5. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
6. Häll smeten i formen och jämna till.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna har satt sig.
Låt svalna helt.

Frosting:

8. Vispa jordnötssmör, grädde och florsocker slätt.
9. Tillsätt Mascarpone och vispa samman. Häll smeten ovanpå brownien och bred ut jämnt.
10. Strö över grovhackade jordnötter och ställ i kylen för att stelna. Skär i önskade bitar och servera rumstempererade.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x