Lättbakade små mandelkakor som är mjuka i mitten och lite knapriga utanpå. Här som ett grundrecept som sedan kan smaksättas som man önskar. Nästa gång jag bakar dessa kommer jag ha i bittermandel och sen fortsätta med apelsin, citron och kanske pistagenötter.
Mandelkakor
14 st
200 g mandelmassa
2 st äggvita
1½ dl mandelmjöl
1 dl strösocker
½ tsk salt
Topping:
1 dl florsocker
½ dl mandelspån, rostade
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 170 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Riv mandelmassa grovt.
- Vispa äggvitorna, med elvisp, till ett skum.
- Tillsätt mandelmassa, strösocker, mandelmjöl och salt.
- Vispa till en smet. Plasta in och ställ i frysen en halvtimme.
- Häll florsocker i en skål.
- Skeda upp ca 1½ msk smet, jag använder en liten kakskopa, och rulla i florsockret.
- Fördela bollarna på plåtarna och tryck till något. Stick ner några mandelspån i varje kaka.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills kakorna börjar få färg. Låt svalna på plåten.
Enkelt & gott!