Fluffig citron- & blåbärskaka

Fluffig, och ändå saftig, lättbakad och smakrik kaka som bakas i långpanna. Perfekt till kalas eller buffé, snygga till genom att pudra med florsocker, häll på glasyr eller bred på frosting. Finns massor du kan göra men jag gillar den som den är. Så god i all sin enkelhet.

Går bra att förvara i frysen.

Citron- & blåbärsbitar
Ca 20 bitar

Kaka:
250 g smör
3 dl socker
6 st ägg
2 st citroner, skal och saft 2 msk
6½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Blåbärstopping:
350 g blåbär, frysta
½ dl socker
1 msk vetemjöl

Instruktioner:

  1. Ta fram smör så att det blir mjukt.
  2. Lägg blåbären i en bunke och låt tina nästan helt.

Kaka:

  1. Riv skalet av citronerna och pressa ur saften. Du behöver 2 msk citronsaft.
  2. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
  3. Vispa mjukt smör och socker krämigt.
  4. Tillsätt ägg, citronsaft och citronskal, vispa slätt.
  5. Blanda vetemjöl och bakpulver, tillsätt och vispa till en smet.
  6. Häll smeten i långpannan och bred ut jämnt.

Topping:

  1. Blanda blåbär med socker och vetemjöl och strö ut dem ovanpå kakan.
  2. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills kakan stillnar och en provsticka kommer ut torr.
  3. Låt svalna och lossa sen försiktigt från pappret och skär i bitar.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x