
Lättbakade kokoskakor med syrlig passionsfruktsfyllning. Glutenfria, smakrika och bra att ha redo ni frysen inför nästa fika tillfälle. Inte supersnygga men desto godare.
Passionfruktsåsen räcker egentligen till dubbelt så många kakor så det går bra att halvera det. Det som blev över passionsfrukten använde jag som sås till glass.
Kokosgrottor med passionsfrukt
ca 18 st
Kakor:
50 g smör
200 g kokosflingor
2 st ägg
1 dl socker
Fyllning (halvera om du vill):
200 g passionsfrukt, fryst
½ dl socker
1 tsk majsstärkelse
Instruktioner:
Fyllning:
- Tina passionsfrukt i en kastrull på låg värme. Ta från plattan och sila (skippa det momentet om du vill ha kärnorna kvar).
- Häll tillbaka saften i kastrullen.
- Blanda socker och majsstärkelse och vispa samman med fruktsåsen.
- Koka upp och ta från värmen, låt svalna.
Kakor:
- Ta fram en minimuffinsplåt och sätt i minimuffinsformar. Om du inte har en muffinsplåt kan du forma bollar och lägga på bakplåtspappersklädd plåt eller i minimuffinsformar av papper. Jag föredrar muffinsplåt eftersom det blir jämnare kakor.
- Smält smör och blanda med kokos och socker.
- Tillsätt ägg och vispa samman.
- Låt stå i en kvart för att svälla.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skopa upp smet, gärna med en liten kakskopa, och forma till bollar. Lägg bollarna i formen.
- Gör en fördjupning i varje kaka och fyll med passionsfrukt.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills kanterna börjat få färg.
- Skeda eventuellt i lite mer passionsfrukt och låt svalna helt.
Enkelt & gott!