Fluffigt korvbröd i plåt

Stora, fluffiga korvbröd lyfter vilken grillning som helst. De här är bakade i form, något jag helt klart föredrar.

Här gjorde jag tolv bröd men 16 st blir nog bättre rent storleksmässigt. Eller såklart, om du vill ha små så är det bara att göra fler. Om du har en våg så rekommenderar jag att du väger bitarna så att de får samma storlek.

Korvbröd
12-16 st

50 g jäst
6 dl vatten
½ dl olja, neutral
2 tsk socker
2 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl

Topping:
25 g smör (kan uteslutas)

Instruktioner:

  1. Klä två formar, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Alt en stor ugnsplåt 30 x 40 cm.
  2. Lös upp jästen i ljummet vatten.
  3. Tillsätt olja, socker, salt och mjöl. Arbeta samman till en smidig deg som släpper från kanterna.
  4. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 12 lika stora bitar.
  6. Forma till korvbröd och lägg 6 eller 8 st bröd i vardera form.
  7. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
  8. Sätt ugnen på 220 grader och grädda i mitten av ugnen i 5-8 minuter eller tills de fått färg.
  9. Smält smör och pensla bröden.
  10. Lyft upp bröden med pappret och lägg på ett galler för att svalna.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x