Tillsammans med Greengate, har jag bakat saftiga friska citronmuffins och toppat dem med krämig kokosfrosting.
De passar så fint i det somriga porslinet, om jag får säga det själv. (Det får jag).
Muffins
8-10 st
1 st citron
2 dl socker
2 st ägg
150 g smör
½ dl mjölk
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
Frosting:
300 g färskost
1 burk kokosgrädde, 350 ml
2 dl florsocker
Topping:
½ st citron
citronmeliss
Instruktioner:
1. Låt kokosgrädden stå i kylen i några timmar så att grädden separeras från kokosvattnet.
Muffins:
2. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ åtta muffinsformar på en plåt.
3. Riv skalet från citronen och pressa ur ½ dl saft.
4. Vispa socker och ägg luftigt.
5. Smält smöret och blanda med mjölk och citronsaft. Tillsätt smeten.
6. Blanda mjöl, salt, bakpulver och citronskal väl. Tillsätt smeten och vispa slätt.
7. Fyll 3/4 av formarna med smet.
8. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter tills de rest sig något och känns fasta. Låt svalna helt.
Frosting:
9. Öppna kokosgrädden och skopa upp det hårdnade gräddlagret. Vispa fluffigt.
10. Tillsätt färskost och florsocker och vispa slätt. Om frostingen är för tunn kan du tillsätta lite mer socker och ställa i kylen en kvart.
11. Bred eller spritsa frosting på muffinsen.
12. Toppa med rivet citronskal, en citronskiva och citronmeliss.
Enkelt & gott!