Sesamkakor med saffran & choklad

Sesamkakor saffran bakalite.se 1Sesamkakor är enkla att göra, du behöver ingen ugn och de är naturligt glutenfria.

Den här gången har jag smaksatt dem med saffran och doppat dem i choklad. Båda sakerna går att utesluta.

Jag har använt vanliga sesamfrön och en liten del svarta frön men det går lika bra att bara använda vita, jag använder det mest för att jag tycker att det är så fint.

Sesamkakor
15-20 st

½ g saffran
2½ dl sesamfrön, skalade
½ dl sesamfrön, svarta
3 msk socker
3 msk sirap
1 krm salt

Topping:
75 g choklad, mörk

Instruktioner:

1. Mortla saffran med 1 msk socker.
2. Blanda socker, sirap och saffran i en stekpanna. Värm udner omrörning tills sockret smält.
3. Tillsätt frön och salt, bryn tills fröerna fått färg.
4. Häll smeten på ett bakplåtspapper. Lägg ett nytt papper ovanpå och kavla ut smeten tunt.
5. Låt svalna i 10 minuter innan du stansar ut, skär eller bryter loss kex i önskad storlek.
6. Smält chokladen och doppa kakorna. Lägg på bakplåtspapper och ställ i kylen att stelna.

Enkelt & gott!

1

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x