Den här glassen är så god att ingen tror dig om du berättar hur enkelt det är att göra den.
Och att den bara består av tre ingredienser.
Du väljer själv hur mycket chokladsmak du vill ha på glassen efter hur hög kakaohalt chokladen har. Jag använder 55 procentig choklad vilket jag tycker är lagom. Det går även bra att blanda ljus och mörk choklad och smälta det tillsammans.
Prova dig fram, oavsett vilket styrka du väljer så kommer du inte ångra att du gjorde den här glassen.
Chokladglass:
5-6 dl vispgrädde
1 burk kondenserad sötad mjölk (397 g)
200 g choklad, mörk eller ljus
Instruktioner:
1. Grovhacka och smält chokladen, låt svalna något. (Om du vill kan du spara lite av chokladen och toppa med).
2. Blanda chokladen med kondenserad mjölk och rör slätt.
3. Vispa grädden luftig.
4. Vänd ner chokladblandningen i grädden och rör slätt.
5. Häll glassen i en form och ställ i frysen, minst fem timmar.
6. Låt stå framme i 5-10 minuter före servering. Servera gärna med extra choklad, frukt, bär eller varför inte till kladdmuffins.
Enkelt & gott!