Goda och mättande havre- & bananplättar

Frukostplättar Gense bakalite.se 2Den här veckan är det dags för skolstart för våra barn. Slut på sommarlov och början på rutiner och vardag.

Frukost är något vår familj länge haft svårt att komma överens kring så vi försöker anpassa och komma på nya idéer med jämna mellanrum.

Här är det senaste vi presenterar för kidsen: havre- & bananplättar. Grövre och matigare än vanliga plättar, mer smak och mer mättande än exempelvis vanliga pannkakor så jag hoppas att de kommer fungera ett tag framöver.

Funkar precis lika bra att äta nygräddade som kalla som dagen efter att de legat i kylen över natten. Servera med det du gillar och smaksätt plättarna om du vill, även om det inte behövs.

Jag steker allra helst i smör i gjutjärnspanna, dels för smaken men också för den gedigna känsla det ger. Mitt plättlagg är ett klassiskt järn som kommer från Gense och rymmer sju plättar.

Plättarna har inget tillsatt socker, är naturligt glutenfria och busenkla att fixa, förbereda och servera så det är lika bra att du testar på en gång.Frukostplättar Gense bakalite.se 1Havre- & bananplättar
14 st

3½ dl havregryn
1¼ dl valfri mjölkdryck
2 st ägg
1 st banan
2 tsk bakpulver
en nypa salt

Olja eller smör till stekning

Förslag på olika smaksättningar:
½ tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel

Instruktioner:

1. Blanda alla ingredienser i en mixer och mixa samman.

2. Värm plättlaggen till medelvärme.

3. Fördela smör eller olja i laggen och häll ca ½ dl smet i varje lagg.

4. Grädda ett par minuter på vardera sida.

5. Servera med lönnsirap, yoghurt, sylt, frukt eller bär.

Enkelt & gott!

5

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x