Om du gillar kaffe har du här en riktigt god och ännu enklade dessert att bjuda på nästa gång du har gäster.
Eller om du vill bjuda dig själv, det är ju trevligt.
Skippa kolasåsen om du inte gillar det, tillsätt hackade nötter eller choklad eller låt kaffeglassen vara som den är.
Ett annat tips är att servera dem med kladdkakemuffins, så enkelt och så gott!
Kaffeglass med kolasås
1 form, 1½ liter
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
1 msk starkt kaffe
2 dl dulche de leche eller annan kolasås
Instruktioner:
1. Gör starkt kaffe, ex 1 msk hett vatten och 1 msk fryskaffe eller 1 msk espresso.
2. Vispa grädde fluffigt.
3. Blanda kondenserad mjölk och det svalnade kaffet slätt.
4. Vänd försiktigt ner i grädden och blanda slätt.
5. Häll smeten i en form. Skeda ner kolasås och vänd runt ett par gånger så att det blir en fin swirl.
6. Ställ i frysen minst fem timmar.
7. Ta fram 10 minuter före servering.
Enkelt & gott!