Det mesta jag bakat blir snett och vint. Jag kan omöjligen skära raka kanter och att tårtbottnar blir alltid, alltid ojämnt delade. Därför kommer jag på små knep hur jag kan dölja mina misstag.
Här döljer jag de ojämna bottnarna och den fula spacklingen med en massa godisar. Det ser snyggt och proffsigt ut men det är det icke!
Visst, jag skulle kunna öva på att skära rakt istället men det ligger liksom inte för mig. Hepp!
Marsanpulvret i frostingen tillsätter jag för stabilitet men det går att utesluta.
Det går bra att använda hemmagjord kolasås eller en annan variant än just dulce de leche.
Formen jag använde den här gången är 16 cm och det tog ca 1½ timmar i min ugn. Kom ihåg att alla ugnar är olika så håll koll.Tårta
10 bitar
Chokladbotten:
220 g mörk choklad
2,25 dl starkt kaffe, hett
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 dl kakao
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2,25 dl yoghurt, 10%
1,25 dl rapsolja
4 st ägg
Smör till formen
Fyllning:
200 g färskost
2 dl grädde
397 g karamelliserad mjölk ( en burk dulce de leche)
1 msk marsanpulver
Topping:
1 dl grädde
2 msk dulce de leche
300 g Maltesers
Instruktioner:
Fyllning:
1. Vispa samman grädde, färskost och marsanpulver, vispa bara så lite som behövs för att det ska bli helt blandat.
Om du vispar för mycket kan fyllningen bli lös. Tillsätt i så fall mer marsanpulver.
2. Vänd ner dulce de leche, spara 2 msk till topping.
3. Ställ i kylen för att tjockna.
Botten:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en springform, 16-20 cm, med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna.
2. Grovhacka chokladen och lägg i en bunke.
3. Häll på hett kaffe, täck över och låt stå i några minuter.
4. Rör om tills chokladen smält och låt svalna.
5. Blanda vetemjöl, strösocker, farinsocker, kakao, salt och bakpulver.
6. Vispa samman yoghurt, olja och ägg och tillsätt chokladen. Vispa slätt.
7. Vänd ner mjölblandningen och rör slätt.
8. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 1-1½ timmer eller tills kakan stillnat och en provsticka är torr. Den reser sig något i mitten.
9. Låt svalna något i formen och skaka sedan försiktigt loss kakan från kanterna. Vänd upp på galler och låt svalna helt under formen.
Montering:
10. Dela botten i 4 delar och skär jämnt.
11. Fördela fyllningen över bottnarna och ställ tårtan i kylen i tio minuter.
Topping:
12. Vispa grädde och dulce de leche och täck tårtan med det.
13. Tryck fast Maltesers, börja nerifrån och fyll på tills tårtan är helt täckt.
14. Låt stå i kylen minst en halvtimme före servering.
Saknas något i fyllningen? Gjorde denna tårta och den smakar helt fantastisk, men min fyllning blev väldigt rinnig trots att jag följde receptet.
Hej Annica!
Vad tråkigt att höra att fyllningen inte satte sig. Fyllningen ska vara snabbt vispas samman och ställas i kylen så att marsanpulvret gör sitt.
Om man vispar för länge så kan det bli rinnigt, ska förtydliga det i receptet direkt. Tack! ♡
Så glad för att du gillade smaken.
//Yvonne