Okej, det här ser kanske inte så speciellt ut men det är det. Mycket speciellt.
Det här går så snabbt att röra ihop, ger minimalt med disk (hurra), smakar otroligt gott och passar så bra till allt möjligt.
Det är helt enkelt kladdkaka i portionsform som gör sig bra att alltid ha i frysen. Ta fram så många du behöver för tillfället, värm försiktigt i mikro och servera med glass, grädde eller vad du vill.
Passar utmärkt till exempelvis den här kaffeglassen, där ser du även en bild av muffins med en glasskula i. Snyggt i sin enkelhet tycker jag.
Det går bra att byta ut allt eller delar av sockret till andra sorter, ibland tar jag hälften farinsocker vilket ger en kolalik sötma.
Funkar också att smälta smöret i en bunke i mikro och göra smeten i den.
Det är även de här fikat som barnen alltid väljer när de vill ha med sig när det är utflykt med skolan och de får ta med sig något gott.Kladdkakemuffins
8-10 st
175 g smör
3 dl mjöl
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 st ägg
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ 8-10 muffinsformar i en muffinsplåt, använd dubbla formar om du saknar en plåt.
2. Smält smöret i en rymlig kastrull och ta från värmen. Låt svalna något.
3. Sikta ner socker, mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vispa för hand samman direkt i kastrullen.
4. Tillsätt ett ägg i taget och rör slätt.
5. Fördela smeten jämnt i formarna, nästan upp till kanten.
6. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10-15 minuter. Muffinsens ska ha fått lite färg runt kanterna medan mitten knappt rest sig.
7. Låt svalna under bakduk i plåten.
Enkelt & gott!
Jag gjorde dessa idag men de blev väldigt flottiga 😕 vad gjorde jag för fel?
Hej Ina!
Vad trist!
Troligen var smöret för varmt så att smeten liksom separerades. Kastrullen ska tas från värmen så fort smöret smält men kan även svalna lite innan man tillsätter resten.
Jag ska förtydliga det i receptet, tack för att du sa till. 🙏🏻
//Y
God!
Härligt att höra, tack!
Mvh Yvonne