Så har jag äntligen gjort en pannkakstårta, och därmed smakat på en. Det svåraste momentet är ju att steka själv pannkakorna, resten är superenkelt. Jag är förvånad över hur bra själva tårtan håller ihop eftersom jag trodde att pannkakorna skulle glida isär så fort man skar i dem men det gjorde dom inte.
Främst tycker jag om att det är en vacker tårta, den är enkel att variera och passar till alla tillfällen och åldrar.
Nästa gång kommer jag fylla tårtan med Mascarpone istället för grädde.
Jag stekte pannkakorna i en mindre stekpanna för att få en lite högre tårta men det går lika bra att använda en normalstor.
Ett förslag är att tillsätta kardemumma i smeten, blir så gott! Om du vill så kan du strö lite socker mellan pannkakorna när de svalnar om du vill få lite extra sötma.Pannkakor
15-20 st (18 cm)
2½ dl mjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1 tsk salt
Smör till gräddning – snåla inte!
Fyllning:
2-3 dl grädde
2 dl blåbär
Instruktioner:
1. Vispa mjöl, salt och hälften av mjölken slätt.
2. Tillsätt resten av mjölken och sist ett ägg i taget. Låt stå en stund.
3. Värm en stekpanna, gärna gjutjärn, och klicka i smör. När smöret bubblar är pannan redo.
4. Grädda tunna pannkakor i önskad storlek.
5. Låt svalna på galler eller tallrik.
3. Vispa grädden fast.
4. Varva kalla pannkakor, grädde och blåbär tills du fått en hög tårta. Servera direkt eller förvara i kylen.Enkelt & gott!