Chokladbollar med whisky

Whiskybollar bakalite.se rosendahlMin svärmor bjöd på chokladbollar smaksatta med whisky som dessert efter en middag.

Så enkelt och vilken skillnad whiskyn gjorde med smaken!

Personligen gillar jag inte whisky men på det här sättet så gör jag det definitivt!

Jag gjorde en variant av chokladbollar där jag bytte ut en del av sockret till en mörkare variant och en del av kaffet med whisky.

En Irish coffee chokladboll if you like!

Whiskychokladbollar
8 st stora

100 g smör, rumstempererat
3 dl havregryn
½ dl mörkt muscovadorörsocker
½ dl strösocker
3 msk kakao
1½ msk whisky
1 msk kaffe, kallt

Instruktioner:

1. Mixa eller knåda alla ingredienser till en deg och rulla till bollar i önskad storlek.

2. Täck med strössel, kokos, pärlsocker eller liknande. Förvara i kylen.

Enkelt & gott!

2

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x