Filmjölkslimpa har de flesta av oss smakat i en eller annan variant. ett lättbakat bröd som håller sig saftigt länge.
Här har jag gjort ett på Kefir och smaksatt det med sådant som fanns hemma för tillfället.
Älskar att baka på det viset, improvisera, bara ha enkla riktlinjer och rensa skåpen. Det brukar bli bra!
Kefirbröd
2 st limpor
8 dl Kefir
1½ dl lingonsylt
1 dl sirap
8 dl mjöl
4 dl havregryn, fiberberikade
2 dl linfrön
2 dl valfria frön & nötter
1 dl tranbär
½ msk salt
4 tsk bikarbonat
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 200 grader och klä in två brödformar, 1½ liter, med bakplåtspapper.
2. Blanda samman alla ingredienser och fördela degen i formarna.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 minuter.
4. Låt svalna i formen.
Enkelt & gott!