Senap- & gräddstuvad rödkål

Scanpan rödkål bakalite.seTillsammans med J.A Sundqvist AB har jag tagit fram ett riktigt gott, lättlagat och smakrikt tillbehör som passar extra bra till julbordet, särskilt om du väljer en julsenap.

Det fungerar alldeles utmärkt året om, naturligtvis, och du kan anpassa smaken efter senapen.

På bilden ser du en stekpanna ur serien TechnIQ från danska Scanpan, belagda pannor som upplevs som gjutjärn.

Du får alltså den gedigna känslan av gjutjärn men slipper den omständliga fastbränningen respektive rengöringen det gärna blir med gjutjärn.

Senapsstuvad rödkål

700 g rödkål (ca ½ kålhuvud)
10 g smör
2½-3 dl grädde
1-2 msk senap, grovkornig
salt, vitpeppar

1. Ansa och strimla kålen tunt.
2. Smält smöret i stekpannan på hög värme, tillsätt kål och rör om tills allt är täckt med smör.
3. Sänk värmen och låt kålen svettas på låg värme i 10 minuter, rör om då och då.
4. Vispa ihop grädde och senap, häll i stekpannan så att det täcker kålen. Rör om och koka på låg värme tills grädden kokat in eller tills kålen är mjuk, ca 10-15 minuter.
5. Smaka av med salt, vitpeppar och ev senap.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x