Världens saltaste lakrits inbäddad i len, svalkande och söt glass, vad tror du?
Succé!
Till och med den av oss i vår familj som inte är särskilt förtjust i lakrits tyckte att det här var löjligt gott. Så kul!
I samarbete med Haupt Lakrits har jag fått smaka Svenskjävlar, en grymt salt lakrits- och salmiakbit som varje lakritsfantast kommer uppskatta.
Att grovhacka den och tillsätt en busenkelt glass var en riktigt god idé. I vanliga fall när jag gör glass så brukar jag hälla den i en större form när den ska frysa men här fördelade jag den direkt i glasburkar. Redo att servera och mycket kortare tid i frysen.
Svenskjävlar finns även med choklad och en julversion, du hittar dem och en massa svensktillverkad lakrits hos Haupt Lakrits.Vaniljglass med salt lakrits
4 portioner
2½ dl vispgrädde
1 dl sötad kondenserad mjölk
4-5 st Svenskjävlar
Ev topping:
2 st Svenskjävlar
Instruktioner:
1. Vispa grädden fluffig.
2. Tillsätt mjölken och vispa slätt.
3. Grovhacka lakritsen och vänd ner. Rör om ordentligt så att salmiaken ger smak till all glassmet.
4. Fördela glassen i fyra portionsglas, burkar eller liknande och ställ i frysen, minst 1 timme.
5. Ta fram några minuter före servering och strö eventuellt över lite extra lakrits.
Enkelt & gott!