En ljummen äggtoddy är så himla god, jag är väldigt förtjust i kryddorna och den krämiga konsistensen. Förstår ändå dem som inte gillar det eftersom det är väldigt speciellt.
Här har jag tagit bort äggen och gjort en dessert av det. Samma smaker men annan textur, ett trevligt inslag på julafton.
Lätt att göra, kan förberedas några dagar innan och förvaras i kyl.
Jag har bara lånat kryddorna från äggtoddy så det är alltså inga ägg i den här desserten.
Om du vill öka på smakerna så kan du tillsätta en nypa malen kryddnejlika som en del har i sin variant av eggnog.
Pannacotta
4 portioner
1 tsk gelatinpulver eller annat geleringsmedel
1 msk vatten
5 dl grädde
1 msk socker
½ tsk vaniljpulver
2 krm kanel
1 krm muskotnöt, malen
Instruktioner:
1. Om du använder gelatinpulver så blandar du det med kallt vatten och låter stå i 5 minuter. Värm sedan upp det kort i micro.
Förbered annars ditt valda geleringsmedel (Agar agar, gelsocker etc) enligt instruktioner.
2. Koka upp grädde, socker, vaniljpulver, kanel och muskot under omrörning.
3. Ta kastrullen från värmen och rör ner gelatinblandningen.
4. Häll smeten i fyra serveringsglas eller en skål. Ställ i kylen att stelna, minst fyra timmar men gärna över natten.
Enkelt & gott!