Att göra egen chokladsås är så mycket enklare än man tror. Än jag trodde, kanske jag ska säga.
Det går snabbt att göra och den smakar så gott, perfekt att hälla ljummen över glass. Eller på en tårta eller vad du vill.
Det går utmärkt att äta med sked i sin ensamhet. Här dömer vi ingen.
Just den här varianten smakar chokladkola och om du låter den koka till ca 125 grader (20-30 minuter) så får du just chokladkola.
Chokladsås
50 g smör
1 dl socker
1 dl grädde
½ dl sirap
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner:
1. Blanda alla ingredienser i en kastrull, rör om och låt koka på medelvärme tills såsen tjocknar. Det tar några minuter.
Förvaras i burk i kyl och kan värmas upp försiktigt i mikro för att få flytande igen.
Tips!
Om du vill får ännu mer kolasmak så kan du bryna smöret först.
Om du vill göra en ännu enklare chokladsås så kommer receptet på den här:
Ännu enklare chokladsås
1 dl grädde
1 dl socker
½ dl kakao
Instruktioner:
1. Blanda i en kastrull och koka tills det tjocknar, det tar några minuter.
Enkelt & gott!